Wat is Cryolipolyse?

Cryolipolyse is een wetenschappelijk bewezen behandelmethode om plaatselijk vet/vetcellen definitief te verwijderen. Na het behandelen van de vetcellen worden deze op een natuurlijk wijze afgevoerd door het lichaam. Door middel van Cryo apparatuur kan op een non-operatieve wijze een zichtbaar en blijvend resultaat gerealiseerd worden.

Hoe werkt cryolipolyse?

Cryo apparatuur behandelt de vetcellen die tussen de opperhuid en de spieren liggen. Tijdens een behandeling worden pads geplaatst op de te behandelen zones. Deze pads koelen vervolgens de vetcellen totdat deze bevriezen (kristalliseren) en afgebroken worden. Hierna voert het lichaam de vetcellen via een natuurlijke weg af. Een cryolipolyse behandeling brengt geen schade aan ander omliggend weefsel. Bovendien heeft het vele voordelen ten opzichte van andere behandelingen tegen vet zoals liposuctie.

Hoe werkt het bevriezen van vetcellen?

Het lichaamsvet van de mens is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag bevindt zich het dichtst bij de spieren en kan worden verminderd door voldoende lichaamsbeweging en het eten van gezonde voeding. De vetlaag die daarop ligt is echter moeilijker te verminderen. Dit komt omdat hier een slechte doorbloeding plaatsvindt. Door gecontroleerde koeling via de cryolipolyse techniek is het mogelijk om deze vetcellen op een natuurlijke wijze uit het lichaam te verwijderen.

Welke zones kunnen behandeld worden?

Met cryolipolyse apparatuur is het mogelijk om de volgende zones veilig en pijnloos te behandelen:

  • Armen
  • Taille
  • Lovehandles
  • Billen
  • Benen
  • Buik
  • Heupen

Veiligheid en contra-indicaties

Cryolipolyse is een veilige behandeling om overtollige vetcellen te verminderen. De techniek is non-invasief en er komen geen incisies aan te pas. Ook is er geen herstelperiode noodzakelijk na een behandeling. Onder andere deze voordelen kenmerken de veiligheid van Cryolipolyse apparatuur. Het is belangrijk om te weten dat een cryo behandeling geen correctie is van een ongezond eetpatroon. Indien na een behandeling niet gestart wordt met een gezonde levensstijl zullen de resultaten niet van lange duur zijn.

Daarnaast is cryolipolyse niet geschikt voor personen met obesitas. Doordat de vetcellen van deze mensen groter zijn in omvang, kunnen deze niet door afkoeling afgebroken worden. De vetcel is in deze situatie te groot om te kristalliseren.

Disclaimer

Afname van een van de producten/diensten van AviFit  garandeert u niet van resultaat, de resultaten verschillen per persoon.